Belföld

Átment a piroson, egy ember meghalt, öt pedig megsérült

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly novemberben balesetet okozott Szegeden: a piros jelzés ellenére a kereszteződésbe hajtott. Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítják bíróság elé.

A lámpa már nyolc másodperce piros volt, amikor a sofőr áthajtott rajta, tette mindezt körülbelül 50 kilométer per órás sebességgel. A jobb oldali keresztutcából ekkor egy helyi járatú busz hajtott ki. A két jármű összeütközött, az autó megpördült és a kereszteződés túloldalán lévő zebra felé sodródott, ahol elütötte a zebrán átkelő egyik gyalogost, akit a mentők életveszélyes állapotban vittek kórházba, de később belehalt sérüléseibe. Mivel a busznak hirtelen fékeznie kellett, az utasok közül többen elestek, összesen öt ember sérült meg: egyikük súlyosan, négyen pedig könnyebben.

“A vádirat szerint a vádlott megszegte a KRESZ azon szabályát, amely szerint a jelzőlámpa piros fénye a továbbhaladás tilalmát jelzi, és gondatlanságból egy személy halálát, és több személy sérülését eredményező balesetet okozott” – olvasható az ügyészség tájékoztatásában.

Az ügyet Szegedi Járásbíróság tárgyalja majd.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik