Belföld

A TEK a belgáktól tudta meg, hogy a terroristák magyar GSM-boltban vettek SIM-kártyát

terrorelharitok(210x140)(7).jpg (tek, terrorelhárítás, )
terrorelharitok(210x140)(7).jpg (tek, terrorelhárítás, )

A Népszabadság értesülései szerint Salah Abdeslam és emberei egy arab érdekeltségű boltban vettek magyar SIM-kártyákat, amik segítségével egymással és az Iszlám Állam főhadiszállásával tartották a kapcsolatot. A SIM-kártyák egy nagyobb csomag részét képezhették, korábban egy roma férfi több tízezret vett egy csepeli hajléktalan nevére.

Erről a TEK az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt számolt be. Elismerték, hogy se a hajléktalanról, se a nevén lévő 200 ezer SIM-ről

nem tudtak semmit

addig, amíg az Abdeslam terrorszervezetének feltérképezésén dolgozó belga és francia hatóságok meg nem keresték őket jogsegélykérelemmel.

A hatóságok a nyomozás során vették észre a magyar számokról bonyolított beszélgetéseket. Ezután kérték fel a magyar hatóságokat a nálunk vett SIM-kártyákkal folytatott beszélgetések feltérképezésére és a telefonokat használó terroristák mozgásának felderítésére.

A lap információi szerint a TEK-nek aztán sikerült kideríteni, merre járnak a SIM-kártyák, amik közül néhány egy arab érdekeltségű GSM-boltba is eljutott. Itt vették meg őket Abdeslamék.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik