Belföld

Rákbetegeket kezelt egy állatorvos – Kuruzslás miatt bíróság elé állt

Elkezdődött a pere szerdán egy  doktornak, aki állatorvos létére rákos betegeket fogadott, látott el tanácsokkal és írt el nekik infúziós oldatot. Kuruzslással vádolják, az ügyét Mosonmagyaróváron tárgyalják.

A doktor – aki az egyik nemzetközi Rák -Információs és Prevenciós  Központ kiemelten közhasznú alapítvány képviselője –  2010. és 2015. között  az otthonában kialakított irodában és egy budapesti helyszínen heti két-két alkalommal több, különböző stádiumú daganatos beteget fogadott. A vádirat szerint életmód- és étkezési tanácsokat adott nekik, egy termék fogyasztását valamint óriási dózisú C- vitamin intravénás beadását javasolta. A  páciensekkel adatlapot töltetett ki, ami a személyes adataikon túl betegségük típusára, stádiumára, étkezési szokásaikra is tartalmazott kérdéseket. A leadott alapján maga döntötte el, hogy az adott betegnek mennyi vitamint kell kapnia, amelyet általában a páciensek lakásán adtak be az ápolónők. A betegek a magas az infúziós oldatot – minden tartozékával együtt –  az egyik budapesti, a vádlott által ajánlott patikában szerezhették be.

Az ügyészség emlékeztet: a C-vitamin ampulla beadása akár injekcióban, akár intravénásan invazív beavatkozásnak számít, csak orvos rendelheti el. A vádlott egyébként  1964-ben szerzett állatorvosi diplomát, nem tagja a Magyar Orvosi Kamarának, de még az Állatorvosi Kamarának sem.  “A vádlott állatorvosi diplomája alapján viselt doktori címét felhasználva azt a  látszatot keltette, hogy humán orvosi végzettséggel rendelkezik, magát rákkutatónak és professzornak titulálta, ezáltal a betegeket megtévesztve végezte tevékenységé” – áll a tájékoztatásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik