Belföld

Idősekre vadászott a budapesti “kaméleon” – vádat emeltek ellene

Vádat emelt az ügyészség egy nő ellen, aki időseket kábított el, fosztott, lopott illetve rabolt ki. Hatrendbeli kifosztás, háromrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétsége és kétrendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt állítják bíróság elé hamarosan – közölte a 24.hu megkeresésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A nő elfogásáról még 2014 tavaszán számolt be a rendőrség. Kaméleonnak nevezték őt, nem véletlenül: külsejét változtatta, és mindig más mesével állt elő, ki is ő. Olykor orvosnak, míg máskor egy segélyszervezet vagy az energia-szolgáltató munkatársának adta ki magát. Különböző  színű és fazonú parókákat, szemüvegeket, de még sztetoszkópot is találtak nála, amikor elkapták.

A nő kimondottan idős, egyedül élő emberekre “vadászott” és addig ügyeskedett, míg be nem jutott az otthonaikba. Kiszemeltjei között volt akadt, akinek bódító szert kevert az italába, míg másnak elterelte a figyelmét. Vitt, amit csak tudott: pénzt, bankkártyát, de még műszaki cikkeket is. Nagyjából hárommillió forintnyi pénzt és értéket szerzett meg így. 2014-ben bukott le először.

A nő előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását. Úgy tudjuk, elfogása után ugyan  rács mögé került, de kiengedték, ő pedig ott folytatta, ahol abbahagyta, ám tavaly áprilisban ismét lebukott.

Olvasói sztorik