A következő élő közvetítés része Népszavazás: Nem lett érvényes, Orbán mégis alkotmányt módosít

Vona: Orbán mondjon le

Ez a párt a Jobbik, Mirkóczki Ádám felszólította a miniszterelnököt a távozásra. Molnár Zoltán a helyszínen.

Fotó: 24.hu / Neményi Márton
Fotó: 24.hu / Neményi Márton

Jelenleg ugyan feltételes módban kell beszélni a népszavazásról, de a közel húsz milliárdba kerülő közvélemény-kutatás elbukott. Orbán felelőtlenül belevitte az országot egy hazárdjátékba.

Apáti István képviselő a 24.hu kérdésére Hofi idézte, mondván, nem bukott meg a diák, csak 4 jegy hiányzott az ötöshöz. Ezzel a Fidesz mai teljesítményére utalt. Ők azért nem plakátoltak, mert nem volt pénzük.

Vona

A helyzet egyértelmű, sajnos a mai szavazás érvénytelen, mondta. Orbán személyes bukása ez, hatalmas kudarc. “Ezt a játékot gólra játsszák, és hiába volt meddő mezőnyfölényben a Fidesz, hatalmas öngólt rúgtak.”

Sok ember jobban fél Vona szerint Orbán túlhatalmától, mint a migránsoktol. Szerinte alaptörvényt kellett volna csak módosítani, a Jobbik a héten be is nyújtotta a javaslatot. Orbánnak pedig Cameron példáját kéne követni és lemondani, mert már nem tudja kellő erővel és hitelességgel megvédeni az országot.

Az emberek többsége nem Brüsszelnek üzent, hanem Orbán Viktornak, hogy ő is megértse, humorizál. Pedig társadalmi egység volt a kérdésben. A migráció ügye azonban a vizitdíj alá sorolódott. A jobbik nyitott az egyeztetésre a pártokkal, de egy politikai időszak lezárult, már nem lehet a migráció szőnyege alá seperni a gondokat, mint az elvándorlást vagy az egészségügyet.

(Molnár Zoltán a Jobbik rendezvényéről.)

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik