Belföld

Szijjártó: Nem állok hadilábon a valósággal

A külügyminiszter interjút adott a Népszabadságnak és nem lehetett nem a BBC-s, vannak-e no go zónák Londonban kérdéssel kezdeni.

Szijjártó szerint neki és a kommentelőknek van igaza, nem ő az, aki hadilábon áll a valósággal. Nem érti, miért vitatkozott vele közismert tényeken a riporter.

Az szerintem ma már senki által nem vitatott tény, hogy szinte valamennyi nyugat-európai nagyvárosban vannak olyan területek, ahová az emberek nem szívesen mennek, ahol a biztonságuk nem garantált.

Lavrov orosz külügyminiszternek is volt nemrég egy jó tanácsa, hogy Szíria kérdésében állapodjon meg az amerikaiakkal az orosz fél, ő pedig ezt nyugtázta állítása szerint.

Az osztrákok által előkészített kerítésről azt mondta, felháborította.

Két schengeni tag közé felhúznak egy kerítést azok után, hogy minket hetekig, hónapokig azzal járattak le a nemzetközi sajtóban, hogy milyen embertelenek vagyunk, hogy kerítést építünk a saját határunkra, ami egy külső schengeni határ. Aztán számon kérik rajtunk, hogy nem védjük a schengeni határt. Ha Ausztria tényleg tenni akarna a schengeni zóna megvédéséért, akkor összefogna velünk meg a szlovénokkal.

Vasárnap Szijjártó szerint itt tiszta lapok lesznek, az emberek elmondják a véleményüket, mit gondolnak a menekültekről.

(Népszabadság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik