Belföld

Sümeg főiskolával szerződött a bukott jövőegyetem helyett

Az előző cég, ami az előző intézményt működtette, a rezsit se fizette, voltaképp nem csinált semmit. A város kidobta az épületből, ahol most egy évig nem indul semmilyen képzés.

Sümeg városa felsőoktatást akart magának, de az egészből végül egy nagy sikkasztási ügy lett. Történt, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványai milliókkal megtámogatták a John Henry Newman Oktatási Központ Kft. által működtetett intézményt, ami az Index cikke szerint kamudoktori papírokat állított ki. Miközben az ügyben zajlanak az eljárások, Sümeg új céggel szerződött, hogy legyen felsőfokú képzése.

A sümegi polgármester szerint végre visszavették a rezsit sem fizető bérlőtől az épületet és a tatabányai központú Edutus Főiskolával is megállapodtak. Végh László polgármester szerint nem volt valós munka a magát jövőegyetemnek nevező intézményben, lehetetlenné vált a szeptemberi kezdés, sok rossz hír jelent meg emiatt Sümegről, úgyhogy tiszta vizet akartak önteni a pohárba.

Az Edutusszal Palkovics László oktatásügyi államtitkár hozta össze a várost. Az Edutus 2017 szeptemberétől indít gazdálkodás és menedzsment szakot 30 főnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik