Belföld

Milliárdokat szánnak a Normafa felújítására

normafa(650x433).jpg (Array)
normafa(650x433).jpg (Array)
Csak úgy repkednek a százmilliók a Normafa Park megújításával kapcsolatban, már hatályos kormányhatározat is van erről. Képzelje, Sajókám, még a Fácános is megújul!

A Normafa Park történelmi sportterület megvalósításához szükséges intézkedésekről, többmilliárd forintos fejlesztésekről döntött a kormány. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

A határozat a Normafa Park megvalósításához és működéséhez, a közösségi közlekedés fejlesztéséhez, az Eötvös út új nyomvonalának kialakításához és a kapcsolódó parkoló kialakításához szükséges, állami, illetve önkormányzati vagyonba nem tartozó ingatlanok tulajdonjogának megszerzésével kapcsolatos intézkedéseket tartalmazza.

Rögzíti többek között, hogy a XII. kerületi egykori Fácán Vendéglő felújítására azonnali átcsoportosítással 950 millió, majd jövőre további 950 millió forintot kell biztosítani.

Emellett az Eötvös út új nyomvonalának és a kapcsolódó parkolónak a kialakítására 2017-ben 980 millió, a Hild-villa felújítására és a kapcsolódó telek rendezésére 2017-ben 1,66 milliárd forintot, 2018-ban 550 millió forintot fordítanak.

A határozat rendelkezik a XII. kerületi egykori lóvasút-végállomás épületének műemléki felújításáról és funkcióbővítő hasznosításáról is, amire jövőre legfeljebb 622,3 millió forint forrást fordítanak. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik