Belföld
kövér lászló (ingyenes, )

A Német Labdarúgó Szövetség reagált arra, hogy Kövér szerint válogatottjuk a példa az integráció kudarcára

24.hu
24.hu

2016. 09. 17. 18:26

Korábban a témában:

Írtunk arról, hogy Kövér László Jászberényben tartott kvótafórumot, ahol a végére már annyira belejött, hogy a német labdarúgó válogatottat is felhozta, mint negatív példa az integrálásra.

A házelnök konkrétan azt mondta, hogy még a pozitív példák is „ordas hazugságok”, itt hozta be egy váratlan fordulattal a Nationalelfet, ami szerinte inkább Internationalelf. Gondolatmenetét meg is magyarázta: a német válogatottban játszik Mesut Özil, aki bár Németországban született, de a felmenői törökök voltak. Kövér megjegyezte, hogy a meccsek elején Özil

tüntetőleg összeharapja az ajkát, hogy ne kelljen énekelni a német himnuszt,

bár ő német állampolgár, de töröknek vallja magát.

A 168 Óra Online ezzel kapcsolatban megkereste a Német Labdarúgó Szövetséget (Deutscher Fußball-Bund, DFB), akik ezt írták válaszukban:

A német labdarúgó-válogatott kiváló példája annak, miként lehet sikeres az integráció. A játékosok azonosulnak Németországgal és értékeivel, és a pályán mindent beleadnak az országért. A foci egyesíti az embereket, függetlenül azok nemétől, életkorától, etnikai hovatartozásától, vallási meggyőződésétől vagy bőrszínétől. A toleráns és nyílt társadalom jellemzője, hogy meghagyja minden embernek a szabad választást azzal kapcsolatban, hogy akarja-e énekelni a himnuszt, vagy sem. A himnusz éneklése önmagában nem fokmérője annak, hogy valaki milyen közel érzi magához a hazáját, és milyen erősen azonosul vele.

A DFB hozzátette, más véleményen vannak, mint Kövér, de minden embernek joga van ahhoz, hogy kifejezze a véleményét, és ez a magyar házelnökre is vonatkozik.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Take Your Pills
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.