Belföld

Önkormányzati forrásokból indít népszavazási kampányt Tatabánya

24.hu
24.hu

2016. 09. 16. 16:50

Korábban a témában:

Helyi kampányt indít Tatabánya önkormányzata saját költségvetéséből, 3,5 millió forintból annak érdekében, hogy város lakói minél nagyobb arányban vegyenek részt a népszavazáson.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester előterjesztése szerint a népszavazás önkormányzati közfeladatokkal is összefügg, ezért helyi közügynek minősül, és “fontos, hogy Tatabánya kifejezze elkötelezettségét Magyarország kormányának a népszavazás sikere mellett”.

A város vezetője elmondta, a város német testvértelepülése, Aalen hetvenezres lakosságának a német szabályok alapján 400 menekült mindennapjairól kell gondoskodnia, saját költségvetéséből.

A kötelező betelepítési kvóta veszélyezteti kultúránkat és mindennapjaink biztonságát, vállalhatatlan terheket jelentene szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre –

mondta a polgármester.

Schmidt Csaba szerint, a menekültek nem a beilleszkedésre készülnek, és emlékeztetett arra: egy évvel ezelőtt éppen a bányásznapon vonultak végig Tatabányán a bicskei menekülttáborból kitört migránsok, és ez aggodalommal töltötte el a város lakóit.

Boda Bánk (Jobbik) képviselő leszögezte, hogy pártja elkötelezett a népszavazás sikere mellett, de azt nem tudja elfogadni, hogy önkormányzati forrásokból biztosítanak erre keretet, mert a tájékoztatás megszervezése a kormány feladata.

Az előterjesztés anyagi forrásokról szóló részét a 11 fős Fidesz-KDNP-frakció megszavazta, nemmel szavazott a DK, a Jobbik, az LMP és az MSZP egy-egy képviselője. Boda Bánk (Jobbik) azonban megszavazta az előterjesztés azon részét, amelyben az önkormányzat felkérte a választópolgárokat a népszavazáson való részvételre.

 

 

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Take Your Pills
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.