Belföld

Bekukkanthatott a nép Orbánék boszorkánykonyhájába

Kibeszélték a napi sajtótermést Orbánék, miközben az EU-csúcsra sétáltak Pozsonyban. A fotózkodásnál végképp elszabadult a mókafregatt.

Mint megírtuk, elég szabadszájúra sikeredett Orbán Viktor miniszterelnök belépője a pozsonyi EU-találkozóra. Azonban a Martin Schultz-ról szóló nyilatkozat és a beszólogatás mellett más érdekességekről is beszélgetett sajtósával, Havasi Bertalannal menet közben.

Stílszerűen a sajtómegjelenésekről beszélnek, a kormányfő rádiós interjújáról, Orbán meg is kérdezi, hogy rendben volt-e. Havasi szerint “abszolút, teljes mértékben”, és még a Hvg.hu írásáról is mond pár érthetetlen szót. Majd hozzáteszi:

Ez dicséret. Ez barátainktól is dicséret, meg az ellenségeinktől is.

Megkérdezték Havasit a laptól, miről is volt szó a beszélgetésen, de csak azt mondta, a hazai sajtóban megjelenő témákról csacsogtak.

Aztán volt fotózkodás is Donald Tusk ET-elnökkel, Jean-Claude Juncker EB-elnökkel és Robert Fico vendéglátó szlovák miniszterelnökkel. Juncker megint megtréfálta Orbánt, amikor a bal oldalára állt a fotón. Közölte vele, hogy baloldali. Orbán az Index szerint egy külön fotót is kért még Junckerrel ezzel az indokkal:

Az embereknek Luxemburgból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik