Belföld

Áll a bál az MTVA-nál: a szakszervezetek nekimentek a sajtóosztálynak

Ahogyan korábban megírtuk: az állami média kedden még azt állította, hogy Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója 125 fős létszámleépítést rendelt el. A sajtóosztálya arra reagált, hogy a Népszabadság azt írta, 145 ember kirúgására készülnek – ők azzal a levéllel dolgoztak, amelyet Vaszily az üzemi tanácsnak küldött a leépítésről. A sajtóosztály közleményében ez a mondat is szerepelt:

Az MTVA Üzemi Tanácsától, és az épületen belüli Szakszervezetektől ellenőrizetlenül szivárog az információ kifelé. Az Üzemi Tanács és a Szakszervezetek bizonyos tagjai szándékosan ártanak annak a szervezetnek, ahonnan a fizetésüket kapják.

Az üzemi tanács és szakszervezetek azonban másképpen látják, erről pedig az MTVA épületén belül, kiragasztott cetliken informálják a dolgozókat az Index cikke szerint, amelyben fénykép is szerepel az egyik kiírásról. A plakát szerint nem ők, hanem

pont a sajtóosztály adott ki egymásnak ellentmondó tartalmú, “dezinformációs” közleményeket több sajtóorgánumnak is, és a sajtóosztály vezetőjét, Kobza Miklóst egyértelműen alkalmatlannak tartják feladata ellátására.  Vaszily Miklós az évi 15 milliárd forintos bérköltség csökkentésével és a munkafolyamat racionalizálásával indokolta a leépítést, amely nyomán öt év alatt a hatodik elbocsátási hullám indul meg. 2011-ben 900, utána évente 100-200 fővel karcsúsított az MTVA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik