Közélet

Feláldozhatóak: nem 145, hanem 125 embert küld el az MTVA   

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 09. 13. 13:06

Azt írták, „a pénzügyi spórolás nem csupán a munkavállalókon történő spórolást jelenti.”

 

Előzőleg a Népszabadság arról írt, hogy 145 dolgozótól válik meg a közmédia és a megbízott vezérigazgató már be is jelentette a csoportos létszámleépítést a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA), ahol jelenleg több mint kétezren dolgoznak. Vaszily Miklós a cég üzemi tanácsának írt levelében a működtetési és munkafolyamatok racionalizálásával, a bérköltség csökkentésének szükségességével indokolta az újabb csoportos leépítést.

A cikk megjelenése reagált az MTVA sajtóosztálya.

A pénzügyi spórolás nem csupán a munkavállalókon történő spórolást jelenti.

Ezt írták. Meg azt is, hogy Vaszily Miklós vezérigazgató határozott elvárása, hogy minden büdzsét “fogni kell”, sehol sem lehet túlköltés, ezért mindenhol 10-20%-os tartalékot kell képezni.

Ezekre a tartalékokra úgy kell tekintenie minden vezetőknek, hogy azok nem is léteznek, minden költséget, beszerzést a 10-20%-os tartalékolás mellett kell betervezni.

Az MTVA-nál a vezérigazgató felügyeletével folyamatosan zajlik egy belső hatékonyságmérés, hogy a szervezet költséghatékonyabban működjön.

A sajtóosztály jelezte, ez a belső folyamatvizsgálat minden nagyvállalatnál bevett gyakorlat, hiszen egy nagy szervezet képes szinte magától is egyre nagyobbra hízni, miközben hatékonysága csak romlik.

Ennek a vizsgálatnak az eredménye, hogy 125 fős leépítésre kerül sor, de ez a legkevésbé a gyártási területeket érinti, sokkal inkább az adminisztratív területet (backoffice), a rádiós területet, és az MTI-t.

A csoportos létszámleépítés célja tehát a hatékonyság növelése, a párhuzamosságok megszüntetése és a költséghatékonyabb működés – tették hozzá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.