Élő Belföld

2500 milliárd megy majd útfelújtásra és tárgyalunk a Seuso-kincsek maradékának megvételéről

Hutter Marianna kérdeztett a Magyar Nemzettől

Aminek csak a végét sikerült elkapni, hiszen nem volt kifejezetten érthető a kérdés. A vége mindenesetre így hangzott:

Hutter: …de ha valaki nem dolgozik egy munkaalapú társadalomban…
Lázár: Ne cigányozzon, nagyon kérem.
Hutter: Ön pedig ne személyeskedjen.

Lázár nem foglalkozik Matolcsy magánéletével

Sőt, a szűkre szabott magánéletén kívül senkiével sem. Ezért nem reagál arra, hogy miért keresett az osztályvezetőknél is jobban Matolcsy György barátnője a jegybank nemzetközi titkáraként.

Egy kérdés, egy válasz

Losonczi Kata: Miről akarja Gyurcsány Ferenc elterelni a figyelmet, a tízéves évfordulóról?

Lázár: Nem, a saját hülyeségéről.

Felkészül Budaörs, Makó, Battonya

Lázár szerint az létezhetetlen, hogy a németek behívják a menekülteket, akiből kiválogatják, hogy nekik ki kell, majd szétosztják a maradékot, és emiatt embereket kell letelepíteni Budaörsön, Makón, Battonyán és máshol. Amúgy tényleg létezhetetlen.

Lázár is beállt az elképzelés mögé, hogy ha jönnek a migránsok, a cigányok segélyére nem jut majd pénz

Erről beszélt ugyanis Kövér László Jászberénybe. Lázár szerint nem is lehetne máshogy, hiszen száz egység van segélyezésre, amire hirtelen százötven egységnyi ember lesz.

A biztonság kedvéért azt is hozzátette, hogy Európa többi részén 4-5-ször annyi segélyt kapnak a menekültek, mint amennyit a magyar állam roma honfitársaink segélyezésére fordít.

Lázár szerint amúgy ők nem szívtelen emberek, nem anyagi kérdésekről van szó, hanem elviekről.

Szegény makóiak

Ha Merkel asszony azt mondja, hogy Makóra be kell telepíteni kétszáz családot, arról a magyar államnak és a makóiaknak kell gondoskodnia. Ahol betelepítés van, ott a költségeket nekünk kell fizetni, mondta Lázár János, valami teljesen másra reagálva.

Lázár belekezdett egy kissé zavaros fejtegetésbe arról,

hogy egymásnak mennyire ellentmond az, hogy hívjuk a muszlimokat, aztán szétosztjuk őket. Szerinte arról szavazunk október másodikán, hogy ne hívjunk többet, és ne osszuk el őket, mert szerinte, ha egyszer ez a rendszer kialakul, akkor végeláthatatlan lesz. És, szörnyű gondolat, a végén még szociális ellátást is kapnának.

Tekintsünk el attól, hogy se nem hív senki senkit, se nem akarják már elosztani őket.

Gazdasági tanácskozást is tartott a kormány

Amelyen megállapították, hogy növekedésben messze lehagyjuk az Európai Uniót. 2010 óta Lázár szerint 660 ezerrel több munkahely jött létre. A kiskereskedelem csodásan teljesít, állítja. A külkereskedelmi mérleg előtt pedig még Brüsszel is hajlongana.

Több pénz van az embereknél. 

Amúgy Lázár 2-3 százalékos növekedést vár, ami azért nem felfoghatatlanul szapora. A magyar költségvetést pedig az adózást ösztönző politikával szeretnék kiegészíteni.

De a kormány soha nem lehet elégedett. A gazdasági minisztériumban vitairat készül arról, hogyan lehet állami ösztönzéssel bepörgetni a magyar gazdaságot.

Törvénymódosítások mindenhol

Belügyi tárgyú törvényjavaslatok módosítása, amelyek elsősorban technikai jellegűek, mondja Lázár János, úgyhogy elkezdhetünk aggódni, miről lehet szó. Főleg, hogy az állampolgárok biztonságáról van szó.

Orbánt a nyári olimpia megszerzésére, Balog Zoltánt az üldözött keresztények megvédésére hatalmazta fel a kormány.

Bevándorlás

A V4 legfontosabb feladata a bolgár határ védelme, Európa jövője ezen fog múlni, mondta Lázár János. Pénteken Pozsonyban a közös hadseregről is tárgyalni fognak.

A V4 egységesen kiáll a költségvetési szigor mellett,

folytatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Abban vagyunk érdekeltek, hogy Nagy-Britanniával egy korrekt megállapodás szülessen és a kint élő magyarok védelmét kell szem előtt tartani.

Európai Bizottság túlterjeszkedését meg kell törni, vissza kell állítani az egyensúlyt. A Bizottság a tagállamokkal ellentétes döntéseket hoz.

Egy év védjük a határt, mondta Lázár, és ezért megköszönték mindenkinek aki ebben segített.

Ha nem építettünk volna kerítést, akkor Magyarországon is kontroll nélkül lehetne átcsörtetni.

– érvelt Lázár.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik