Belföld

Állampolgárság is járhat a letelepedési kötvény mellé

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a kormány szeretné minél hamarabb magyar állampolgárrá tenni a kötvényeseket. A lap információi szerint már így is reklámozzák a cégek, egy kanadai vállalat például videójában azt reklámozza, hogy az engedély kézhezvételétele után nyolc évvel igényelhető a magyar állampolgárság.

Ez azonban hamarosan megváltozik, nyolc helyet öt év lesz csak a limit, sőt a kötelező magyar nyelvvizsga is megszűnik.

– mondták az Encubate nevű cég egyik videójában.

A lap azt írja, könnyen lehet, hogy a választások után változtatna a kormány a jelenlegi szabályozáson.

Rogán Antal korábban azt mondta,

A javaslat nem kívánja meghatározni a kibocsátásra kerülő államkötvény kamatát vagy futamidejét, ez a jogszabályi feltételek betartásával és a piaci viszonyokra való figyelemmel az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) feladata.

Ez nem valósult meg, mert a piacinál négyszer drágább kamatszint és nem is az ÁKK határozza meg a kamatot, hanem az Országgyűlés.

Cikkünkre közben reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ, azt írják,

a mai Magyar Nemzetben megjelent hír minden alapot nélkülöző hazugság. Az állampolgársággal kapcsolatos jogi szabályozás egyértelmű, soha olyan kormányzati előterjesztés nem készült, ami ezen bármilyen formában változtatni akarna. Az állampolgárság megszerzésének feltételeit tehát nem kívánja könnyíteni a kormány. A letelepedési programban résztvevők sem útlevelet, sem állampolgárságot nem kapnak. A hazugságot terjesztőkkel szemben a továbbiakban a kormány jogi úton is fel fog lépni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik