Belföld

Ketten ütötték a fővárosi taxist, aki vissza akarta szerezni a pénzét

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárást folytat D. Gábor 27 éves és B. Anikó 33 éves budapesti lakosok ellen rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – írta meg a police.hu rendőrségi honlap.

A nyomozás adatai alapján D. Gábor és B. Anikó szeptember 11-én 0 óra körül a budapesti Kosztolányi Dezső téren szóváltásba keveredtek az őket szállító taxi vezetőjével, aki ezután megállt és a viteldíj elszámolására szólította fel utasait. A sofőr látta, hogy a férfi kezében egy nagyobb címletű pénz van, ezért, hogy abból visszaadjon, ő is készpénzt vett elő. D. Gábor a sofőr kezéből a pénzt elragadta, majd társával menekülni kezdett.

A sofőr a viteldíj visszaszerzése érdekében gyalogosan a pár után sietett és a pénzt visszakövetelte. 

A férfi a sofőrrel szemben támadólag lépett fel, és több alkalommal megpróbálta megütni. A bántalmazásba B. Anikó is becsatlakozott, minek következtében a taxisofőr ruházata megrongálódott, de sérülés nem történt. A támadók cselekményének a közelben tartózkodó két közterület-felügyelő vetett véget, akik a rendőrök kiérkezéséig D. Gábort testi kényszerrel a helyszínen tartották.

A két támadót a kiérkező rendőrök elfogták, előállították és – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik