Sport

Orbán Viktor levélben gratulált a szlovák ezüstérmeseknek

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke levélben gratulált a szlovák férfi kajaknégyes magyar tagjainak és edzőjüknek – írja a hvg.hu.

A Vlcek Erik, Tarr György, Linka Tibor és Denis Mysák alkotta kvartett Likér Péter edző vezetésével 1000 méteren nyert ezüstérmet Rio de Janeiróban. A négyes, három felvidéki magyarral a soraiban 2015-ben állt össze, tavaly aranyérmet szereztek a milánói világbajnokságon.

Nagyon szeretném megköszönni a miniszterelnök úrnak, hogy így gondolt ránk, mert a szlovák köztársasági elnök a mai napig még csak sem fel sem hívta a fiúkat, amit szégyellek is bevallani

-nyilatkozta Likér, miután Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország pozsonyi nagykövete átadta neki a levelet.

Nagyon meglepődtem és jól esett, annál is inkább mert nekem van egy nevelt lányom, aki ugyancsak kajakozik, de ő Magyarországon és ez a megbecsülés nagy dolog neki is

-nyilatkozta Tarr György, a kvartett legidősebb tagja, aki korábban elgondolkozott azon, hogy Magyarországon folytatja pályafutását, de végül máshogy döntött. Orbán Viktor korábban a magyar női kajaknégyesnek is gratulált, ők aranyérmet ünnepelhettek Brazíliában.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik