Belföld

Az államtitkár szerint rágalmazás, hogy orosz csalóval is üzleteltek letelepedési kötvényekkel

A Magyar Nemzet cikke alapján megírtuk, hogy egy karib-tengeri sziget hatóságai által kiállított erkölcsi bizonyítvány alapján tudott letelepedési kötvényt vásárolni egy jogerősen elítélt orosz állampolgár. Az adócsalásért elítélt orosz úgy játszhatta ki a magyar hatóságokat,  hogy a karib-tengeri adóparadicsom, Saint Kitts és Nevis hatóságától szerzett be erkölcsi bizonyítványt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba komolytalan állításokon alapuló cikknek minősített a Magyar Nemzetnek ezt az írását.

Komolytalan állításokon, rágalmakon alapul a Magyar Nemzet cikke

– mondta Dömötör Csaba egy más témában tartott budapesti sajtótájékoztatón kérdésre. Hozzátette, a cikk meg nem nevezett külföldiekre hivatkozik, és szerinte így nehéz komolyan venni.

A Belügyminisztérium már több esetben beszámolt a biztonsági előírásokról – emlékeztetett az államtitkár, kifejtve: többek között elmondták, hogy a kötvények vásárlóit többszörösen szűrik, többek között a rendőrség, a nemzetbiztonsági szervek és a Terrorelhárítási Központ is.

Ha valaki méltatlannak bizonyul a letelepedési kötvény vásárlására, akkor az engedély visszavonható a jogszabályok értelmében –  mondta Dömötör.

Hozzáfűzte, hogy a korábbi 8 helyett 30 nap áll a hatóságok rendelkezésére, és az eljárás a kérelmező családtagjaira is vonatkozik.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik