Belföld

A külügy segít kijutni Szíriából a háromgyerekes magyar asszonynak

A Blikk keddi számában megjelent cikk szerint miután a napilap megírta a 16 évvel ezelőtt Szíriába házasodott magyar asszony, Mónika történetét, a magyar Külügyminisztérium és Magyarország ammani (Jordánia) és bejrúti (Libanon) nagykövetsége is felvette a kapcsolatot a háromgyerekes asszonnyal és felajánlották, hogy mindenben segítenek neki.

Menczer Tamás, a Külügyinisztérium sajtósa a napilapnak elmondta: az asszony és gyermekei számára kiállítottak egy passzust, amivel be tudnak utazni Jordániába, ezt azonban a helyi hatóságoknak kell elbírálniuk. Mónika és gyermekei Szíriából Jordánia és Libanon felé is indulhatnak, Bejrútba könnyebben el lehet jutni és onnan tovább lehet haladni Jordániába – tudatta a Külügyminisztérium munkatársa.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: Mónika férjét, Mant három éve bebörtönözték, mivel egy közlekedési balesetet követően összeszólalkozott egy katonai vezetővel. A magyar asszony három gyemekével szeretne kijutni az egyre veszélyesenn Szíriából, útleveleik azonban lejártak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik