Belföld

Egy nap alatt négy rajtaütés és öt kiló drog Baranyában – Videóval

Egy nap alatt csaknem ötmillió forint értékben foglaltak le kábítószert a baranyai rendőrök. Négy ember ellen – őrizetbe vételük mellett – kábítószer-kereskedelem, kettővel szemben pedig kábítószer birtoklása miatt indult eljárás.

Először szerdán dél körül egy szigetvári áruház parkolójában fogtak el egy 24 éves helyi fiatalt és egy 30 éves albán férfit. Náluk csaknem 1,1 kilogramm gyanús növényi származék volt, illetve egymillió forint. Kora délután Gyódon jártak az egyenruhások, ott egy 17 éves fiúra került bilincs, aki éppen próbálta a nála lévő anyagot – ugyancsak növényi származékot – lehúzni a vécén, összesen 667 grammot. A többieknél nem, de a kamasznál a kábítószer-gyorsteszt pozitív lett, méghozzá THC-ra és kokainra.

Szintén kora délután csaptak le a rendőrök Rózsafán, ott egy 33 éves helybéli férfitól összesen 218 gramm kábítószernek tűnő anyagot vittek el.  Az akció Komlón ért véget, ott kora este egy 31 éves holland férfit és egy 45 éves helybéli nőt fogtak el a nyomozók, akiknél a házkutatáskor  2479 gramm, ismeretlen eredetű kábítószergyanús pasztát és 1873 darab tablettát, valamint a kábítószer előállításához használatos berendezéseket foglaltak le. A gyorsteszt a szigetvári esethez hasonlóan itt is negatív eredményt adott.

Olvasói sztorik