Belföld

Leszúrta alvó férjét a lábatlani nő, mert gyakran megverte – 12 évet kapott érte

Jogerősen elítélte a bíróság azt a lábatlani nőt szerdán, aki a vád szerint egy kenyérvágó késsel megölte alvó férjét még 2013 őszén. Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találták bűnösnek, tettéért tizenkét évet kapott a Győri Ítélőtáblán jogerősen. Ezzel helybenhagyták a Tatabányai Törvényszék korábbi döntését.

A vádirat szerint az érintettek házasok voltak, ám a férj gyakran ivott, ilyenkor erőszakosan viselkedett. A gyilkosságot megelőző estén – 2013. szeptember 6-án – mindketten otthon voltak és veszekedtek. A férfi 8 óra körül ment át a kisszobába tévét nézni, ekkor szakadt vége a vitának. A nő azonban még hajnalban is feldúlt volt, ezért bement férjéhez, aki a franciaágyon feküdt és egy kenyérvágó késsel – egy alkalommal, fentről lefelé ívelő, célzott mozdulattal, nagyon nagy erővel – megszúrta őt a mellkasa jobb oldalán. A szúrás a jobb tüdőnél hatolt be a mellüregbe, belépett a szívburokba, majd azt elhagyva a bal tüdőt is sértette, végül az egyik bal oldali bordában állt meg, amely el is tört. A férfi öt percen belül életét vesztette.

Az elsőfokú ítélet azért nem emelkedett jogerőre, mert a vádlott és védője részben felmentés, részben enyhébb minősítés miatt jelentett be fellebbezést. A tábla azonban úgy vélte, a nő nem erős felindulásban követte  el a bűncselekményt, a kirendelt igazságügyi szakértő véleménye szerint ugyanis a férfi a szúráskor már órák óta aludt az ágyon, tehát a vádlott rögtönös felindulását nem okozhatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik