Belföld

Kitömte Mexikóban a dísztárgyat, csak épp ismerőse nem tudott róla, akivel Magyarországra hozatta

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat egy 38 éves magyar férfival szemben, aki a vád szerint egy mexikói ismerősén keresztül kokaint csempészett Mexikóvárosból Budapestre. Ha bűnösnek találják, öttől évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják. 

 A Fővárosi Főügyészség vádlott 1999. és 2015. között – a 2015 szeptemberében történt elfogásáig – Mexikóban élt. A vádirat szerint a magyar férfi 2009 júniusában megkereste egy mexikói ismerősét és felajánlott neki egy repülőjegyet Budapestre, ő pedig elfogadta azt. A jegyet a vádlott Magyarországon tartózkodó – szintén magyar – társa foglalta le.

A vádlott 2009. július 8-án kivitte mexikói ismerősét Mexikóváros nemzetközi repülőterére, ahol a férfi bőröndjében egy díszcsomagolásban lévő, sárkányt ábrázoló dísztárgyat helyezett el, amelynek belsejében még előzőleg – a mexikói férfi tudta nélkül – több mint 1,2 kilogramm tömegű kokaint rejtett. A vádlott arra kérte a férfit, hogy a bőröndjébe tett dísztárgyat Budapesten adja majd át a barátjának, aki őt majd a repülőtéren fogja várni. A külföldi így is tett, Magyarországra érve – az egyébként nagy tisztaságú – kokaint tartalmazó, sárkány ábrázoló dísztárgyat átadta a “címzettnek”.

 A Fővárosi Főügyészség az ügyben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés. A vádlott magyar társával szemben a fenti bűncselekmény miatt a Fővárosi Főügyészség már korábban vádat emelt, a bíróság pedig jogerősen 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik