Belföld

Megszerezte egy rendőr fegyverét, egy másikat megharapott – előzetesbe került az afgán férfi

Elrendelte a bíróság egy hónapra annak az afgán férfinak az előzetes letartóztatását, aki rátámadt az őt kísérő rendőrökre, és egyikük fegyverét is megszerezte – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t Juhászné Prágai Erika elmondta: a külföldit hivatalos személy elleni erőszak és lőfegyverrel visszaélés bűntettével gyanúsítják.

A férfit a rendőrök pénteken délután szállították át a kecskeméti fogdából a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szegedi épületébe. Az ügyfélváróban tartózkodó megbilincselt gyanúsított az elhúzódó ügyintézés miatt türelmetlenné és agresszívvá vált, majd az őt lefogni próbáló rendőr jobb oldalán levő pisztolyt megszerezte, és két kézzel – előre néző csővel – a mellkasához húzta a fegyvert. Ezt látva a három rendőr együttes erővel földre vitte a gyanúsítottat, és így sikerült a kezéből kicsavarni a lőfegyvert. Dulakodás közben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert a gyanúsított megharapta.

A bíróság álláspontja szerint fennáll a szökés és elrejtőzés veszélye. A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védője viszont fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem emelkedett jogerőre.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik