Belföld

Egy rakás magyar weboldalt tesznek elérhetetlenné, mert holokauszttagadó könyvről írnak

Az V. és XIII. kerületi ügyészség indítványára a bíróság elrendelte csaknem húsz olyan weboldal ideiglenes eltávolítását, amelyeken egy holokauszttagadó könyv volt beszerezhető, illetve annak tartalma megismerhető, közölte a Fővárosi Főügyészség. 

A svéd írótól magyar fordításban megjelent könyvben a szerző azt állította, hogy a gázkamrákban történt tömeggyilkosságok története pusztán egy mítosz, illetve hazugság. Az írás szerint a zsidóságot bár érték megaláztatások, gyötrelmek, de a Hitler vezette Németországnak nem volt célja az európai zsidók likvidálása, államilag szervezett megsemmisítése. A könyv egyértelműen tagadja a nemzeti szocialista rendszerek által elkövetett népírtás, illetve emberiség elleni cselekmények tényét.

A nemzeti szocialista rendszer bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt indult nyomozást a nyomozó hatóság felfüggesztette, mert az elkövető, vagyis a könyv magyarországi forgalmazásával foglalkozó cég vezetője külföldön tartózkodik. A könyv azonban beszerezhető, illetve a tartalma megismerhető több honlapon is, a kerületi ügyészség most ezeknek a weboldalaknak az ideiglenes eltávolítására tett indítványt a Budai Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság pedig el is rendelte az oldalak ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik