Belföld

A náci diktatúra lejárató kampányához hasonlítja az Emlékbizottság az 56-os dal körüli vitát

Az 56-os emlékév hivatalos dala miatt elég nagy botrány lett, az 50 milliós projektről kiderült, hogy nem Magyarországnak, és nem Orbán Viktor felkérésére készítette el Desmond Child. Az Egy szabad országért című dalt az amerikai dalszerző még a miami sportcsapatok győzelmének tiszteletére írta.

Az 56-os Emlékbizottság, aminek fővédnöke és védnöke Kövér László és Wittner Mária, elnöke és társelnöke pedig Balog Zoltán és Schmidt Mária, szigorú hangvételű közleményt adtak ki, írja a 444.hu:

Az Emlékbizottság szerint az elmúlt napokban több méltatlan támadás érte az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára szervezett emlékév előkészületeit:

Azt írják, tekintettel arra, hogy az

irányított és összehangolt támadások

a baloldali és liberális, valamint a Jobbikot kiszolgáló médiumokban kaptak teret, az 56-os Emlékbizottság az alábbi nyilatkozattal fordul Magyarország polgáraihoz. 

Íme:

Az Emlékbizottság szomorúan szembesült azzal, hogy negyed századdal a kommunista diktatúra bukása után ma is teret kapnak a kommunista és náci diktatúra lejárató kampányait megidéző sajtótámadások, melyek nincsenek tekintettel az érzelmi közösséget és identitást nyújtó, függetlenségünket és szabadságunkat szimbolizáló ünnepeinkre.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy tíz évvel ezelőtt a mostani 60. emlékévet támadó liberálisok semmi kivetni valót nem találtak az ünnepen a védtelen tömegbe lövető Gyurcsány-kormány tevékenységében.

Akik ma hazugsággal és homofób kirohanásokkal támadják az emlékévet, abban érdekeltek, hogy a 20. század legnagyobb antikommunista harca ne válhasson a jövő nemzedékek büszkeségpontjává. Ne engedjük!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik