Belföld
Bayer Zsolt Szegeden (bayer zsolt, )

A Mazsihisz erőt, egészséget és hosszú életet kíván Bayer Zsoltnak

24.hu
24.hu

2016. 08. 22. 09:57

Korábban a témában:

A Mazsihisz közleményt adott ki Bayer Zsolt kitüntetésével kapcsolatban:

Tudjuk, Magyarország legitim kormányzata nem érez nosztalgiát a fehérterror, az „orgoványi erdő” és semmilyen más tömeggyilkosság iránt. Az sem kérdés számunkra, hogy a magyar kormány nem tekinti „állatoknak” honfitársaink egyetlen csoportját, így természetesen a honi cigányságot sem

kezdik.

Azt írják, meg sem fordul a fejükben, hogy a kormány elismerésre méltónak találná, ha valaki rendszeresen kiirtandó kártevőknek, férgeknek, tetveknek nevezi azokat, akiknek nem osztja véleményét.

Fel sem merül bennünk, hogy az antiszemitizmus ellen meghirdetett orbáni „zéró toleranciát” követően a kormány kirekesztő eszmék mellett tenné le voksát. Ezért magától értetődő számunkra, hogy Bayer Zsolt felebarátunk – a Miniszterelnökség tréfás magyarázatával szemben – nem újságírói munkásságáért kapta magas állami kitüntetését, hanem éppen annak ellenére. A legnagyobb magyar kormánypárt ugyanis észrevette, hogy Bayer Zsolt, mint egykori alapítóiknak egyike sikertelen és rosszkedvű, márpedig nem lehet igazán sikeres és elégedett egy ország, ha polgárai elégedetlenek és sikertelenek. Helyesen mérték fel, hogy Bayer frusztrált átkozódása, monoton, hisztérikus és szánni való gyűlölködése nem csak neki saját magának, de a közhangulatnak is árt. Alighanem ezért akarta őt a kormány jobb kedvre, derűre hangolni valami pénzbe nem kerülő figyelmességgel.

Hiszik, hogy Bayer Zsolt, épp úgy, mint mindenki más, Isten képére teremtett emberi lény, s megérdemli a vigaszt, írják.

Soha nem szabad lemondanunk arról a reményről, hogy egyszer majd felhagy rutinszerű uszításával és derék emberré válik. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége ezért tudatni szeretné, támogatja a kormányzat pedagógiai erőfeszítéseit. Bizakodunk, mert sok jó ügy van Magyarországon, amelynek a kitüntetett egykor volt figyelemreméltó stílusát újra szolgálatba tudná állítani. Kívánunk neki ezért erőt, egészséget és hosszú életet, hogy legyen ideje jóvátenni mindazt a mérhetetlen kárt, amit az elmúlt évek során írásaival Magyarországnak okozott.

– zárja közleményét a Mazsihisz.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke is megírta véleményt:

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.