Belföld

Házelnöki rezidencia lesz a Kossuth tér északi oldalán

kossuth-ter(210x140)(4).jpg (kossuth tér)
kossuth-ter(210x140)(4).jpg (kossuth tér)

Házelnöki rezidenciát hoznak létre a parlamenti ciklus végéig a Kossuth tér északi oldalán, a Balassi Bálint utcában, nyilatkozta az InfoRádió Aréna című műsorában Wachsler Tamás.

A Kossuth tér átépítését összefogó Steindl Imre Program vezetője elmondta, a Balassi Bálint utca 1-5. szám alatti épületet szintén Steindl Imre tervezte, de a Kossuth tér rekonstrukciója keretében irodákat hoznak létre az ingatlanban és itt alakítják ki a házelnöki rezidenciát is, írja a Népszabadság.

Az épületnek a felső emelete lesz a házelnöki rezidencia. Ugye azt kell tudni, hogy van egy törvényi kötelezettség, ami egyébként egy nagyon logikus törvényi kötelezettség – mondhatni mindig is így volt és nagyon helyes, hogy így volt – hogy a kiemelt állami vezetők azok mandátumuk idejére rezidenciában laknak.

Hozzátette,

ennek egyrészt nagyon nyilvánvaló protokolláris szempontjai vannak, nem fogadhat valaki a kicsi lakásában külföldi vendégeket, tehát van egy ilyen funkciójából fakadó kötelezettsége, meg nyilván van egy biztonsági vonatkozása is.

Elmondta, ennek ebben a parlamenti ciklusban kész kell lennie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik