Gazdaság

Ezért épít alagutat a kormány a Kossuth tér alá

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a volt MTESZ-székházat a térhez illeszkedő homlokzattal építik át az Országgyűlés új irodaházává, és alagúton összekötik az Országházzal. Az Index megérdeklődte, miért van szükség az alagútra. A parlament sajtóosztálya azt a választa adta, hogy a föld alatti folyosó azt a célt szolgálja, hogy a beléptetés és biztonsági ellenőrzés pontját az Országház falától minél távolabb tolják.

Mivel az Országház északi oldalán a látogatóközponttal ez már megvalósult, a jövőben, ha a biztonság így kívánja, akkor az Országházba való földfelszíni beléptetést teljesen meg lehet szüntetni

-írták  a portál megkeresésére. Hozzátették, a folyosó megépítése megkönnyítené az Országgyűlés Hivatalának munkáját: ha nem lenne zárt folyosó, akkor a két épület között csak úgy lehetne átjárni, hogy állandóan újra és újra át kellene esni a ki-és beléptetésen, a biztonsági ellenőrzésen.

Az új irodaház átadása 2018 második felében várható, az alagút kivitelezési költségeiről egyelőre nincs információ. Az biztos, hogy fel kell bontani a frissen felújított Kossuth teret.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik