Belföld

Erőből próbálja legyűrni a TV2 a kábelszolgáltatókat

Szokatlanul erőteljes stílusban tárgyalnak a kormányzati szinten Habony Árpád territóriumának tekintett TV2 emberei a kábelszolgáltatókkal, nyilván abban a tudatban, hogy a miniszterelnökkel személyes kapcsolatban lévő tanácsadó tekintélye áll mögöttük, nyilatkozta a Népszabadságnak egy, a kormányoldal vezéregyéniségeihez közeli forrás.

A lap informátora szerint ez a stílus még a korábbiaknál is “magabiztosabb”.

A programdíjakról a TV2 szeretne minél nagyobb összeget kialkudni, a tét a lap szerint évi 5-6 milliárd forint.

A TV2-nek az a célja, hogy minél előbb kaphasson terjesztési díjat a szolgáltatóktól, és az, hogy az új csatornáit is vegyék fel a szolgáltatók az előfizetői csomagjaikba.

Állítólag, ha az új kábeladók programkínálatba felveszik őket, a TV2 hajlandó engedni az árból, de így a kábelcégeknek kell vállalni a konfliktust azokkal, akik elveszítik a sugárzási lehetőséget.

A hivatalosan Andy Vajna filmügyi kormánybiztos tulajdonában lévő televízió azzal érvvel, hogy kábeladóit az elmúlt hónapokban újrafazonírozta, népszerű és drága filmeket vettek fel a kínálatukba, így a nézettségük is megugrott.

A Népszabadság szerint ez az erődemonstráció már a kormány oldaláról sem tetszik mindenkinek, többek között Rogán Antal is egy kicsit visszafogottabb stílust szeretne.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik