Belföld

Megölte és elásta felesége holttestét Tatánál – újabb részletek

Vádat emelt az ügyészség a 45 éves férfi ellen, aki tavaly novemberben megölte a feleségét, holttestét pedig elásta a szántóföldön Tata közelében. Hamarosan bíróság elé állítják, ha bűnösnek találják, öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.

A brutális bűncselekményre január elején derült fény. Akkor annyit lehetett tudni, hogy a holttestre egy férfi talált rá Mocsa közelében még december 30-án. Az áldozatot másnap azonosították, kiderült, a nőt a Győri Rendőrkapitányság kereste eltűntként. A nyomozók feltérképezték az utolsó napjait, életvitelét, így jutottak el egy 45 éves férfihoz – az asszony férjéhez – akit kihallgatása után őrizetbe vettek. Mint kiderült, a férfi autózott feleségével, majd megfojtotta, holttestét pedig a mocsai elágazástól csaknem másfél kilométerre lévő szántóföldön hantolta el, majd jelentette a nő eltűnését. Rokonait és a hatóságot is igyekezett elfelejteni.

gyilkosság tatatbányán
Fotó: Sebestyén;K.-E. MRFK

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatásából újabb részletek derültek ki. Korábbi sajtóértesülések szerint a férfi azért ölt, mert felesége el akarta hagyni. Ez áll most az ügyészség közleményében is. Eszerint a nő novembert 14-én este közölte párjával, hogy nem akar többé vele élni. Aznap együtt jöttek el győri munkahelyükről, de már a parkolóban összevesztek, és a vita a kocsiban is folytatódott. A férfi kérlelte az asszonyt, hogy ne hagyja el, de hiába.

A férj félreállt, de tovább kiabáltak. Végül nekirontott a nőnek: arcon és fejen ütötte, majd megfojtotta. Ezután a csomagtartóba tette a holttestet, Komáromban vett egy ásót, végül pedig keresett egy alsóbbrendű út mellett lévő területet, és elásta. Kiderült az is, milyen mesét talált ki: azt mondta, hogy felesége külföldre ment, de nem tudja, hogy hová.

A férfit emberöléssel vádolják, ügyében a Tatabányai Törvényszék dönt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik