Belföld

Metszőollóval akarta levágni áldozata ujját a féltékeny férj

Így akarta megtudni, kivel csalja az asszony.

Erőszakkal akarta egy 40 éves férfi Hevesen arra kényszeríteni az ismerőseit, hogy mondják meg, kivel csalja őt felesége. A féltékeny férj tavaly augusztus 19-én éjjel az utcán egy ismerősét arra kérte, szálljon be autójába. Miután a gyanútlan sértett ennek eleget tett, egy félreeső helyre vitte, faggatni kezdte, hogy mit tud felesége és más férfiak – állítólagos – intim kapcsolatokról.

Ismerőse közölte, hogy ilyenről nem tud. Ekkor a vádlott először könyökkel orrba, majd – mivel továbbra sem kapott kielégítő választ – ököllel arcon ütötte őt. A sértett nyolc napon túl gyógyuló
orrcsonttörést, arczúzódásokat szenvedett, majd hogy szorult helyzetéből kivágja magát, egy másik embert nevezett meg, aki tudhat a kérdéses viszonyokról.

A férj – a sértettet továbbra is fogva tartva a kocsiban – megkereste a megnevezett férfit, erőszakkal betuszkolta a hátsó ülésre, a város határába hajtott, őt is faggatni kezdte. Mikor az újabb sértett azt állította, hogy ő nem is ismeri az asszonyt, többször ököllel arcon és fejen ütötte, de így sem tudta kiszedni belőle a remélt információkat.

Ekkor a csomagtartóból elővett egy metszőollót, és azzal folytatta a vallatást úgy, hogy a sértett bal kisujját a nyitott élek közé helyezve közölte, ha nem mondja meg kivel volt a neje, levágja az ujjait. Mivel a férfi továbbra sem tudott válaszolni, a vádlott egy horgászbot-tartó vasat vett elő az autóból, és azzal kezdte a sértett oldalát szurkálni. A két sértett akkor tudott megszökni, amikor egy újabb olyan emberhez autóztak tovább, akitől a férj adatokat remélt feleségéről.

A vallatásoknál elkövetett bűncselekmények miatt a Hevesi Járási Ügyészség vádat emelt a férj ellen, aki jelenleg házi őrizetben van. Személyi szabadság megsértésének bűntettével és súlyos testi sértéssel vádolják. Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést kiszabását indítványozta, kérte, hogy tiltsák el a közügyektől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik