Belföld

Látássérült férfit raboltak ki Budapesten, majd törtek be hozzá – vádat emeltek

Bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és lopás bűntett kísérlete – ezért kell felelnie két férfinak, akik megtámadtak egy látássérült férfit Budapesten még tavaly szeptemberben, majd a megszerzett kulcsokkal bejutottak az otthonába is. A Fővárosi Főügyészség pénteken közölte: vádat emeltek az ügyben.

Az eset a II. kerületi Pasaréti úton történt egy buszmegállóban még szeptember elsején. Megpróbálták lerántani a férfi táskáját, de kiszemeltjük nem hagyta magát, dulakodni kezdtek. Végül sikerült megszerezniük a holmit, benne pénztárcával, iratokkal, mobillal és lakáskulccsal.

Alig 45 perccel később a támadók megjelentek a férfi zuglói címén és megpróbáltak bejutni az otthonába. És bár a rácsot sikerült kinyitniuk, az ajtót azonban már nem,  mert a kirabolt járókelő fia megzavarta őket. Ekkor ismét sikerült elmenekülniük. A párost idén januárban kapták el.

A vádemeléskor is előzetes letartóztatásban lévő két férfival szemben a kerületi ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetést indítványozott. Ha bűnösnek találják őket, egyikük 15, a másik 20 évet is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik