Belföld

Tovább melegszik az idő, csütörtökön már 33 fok is lehet

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, csupán vékony fátyolfelhők, illetve kisebb gomolyfelhők lehetnek az égen, ám csapadékra sehol sem kell számítani.
Északnyugaton megélénkülhet a déli szél. Hajnalban hazánk nagy részén 14-19, a szélcsendes völgyekben helyenként 12-13, délután 28-33 fokra készülhetünk.

Nem várható fronthatás, írja az Időkép.
Pénteken is sok napsütésre, nagyrészt csapadékmentes időre készülhetünk. Késő délután, kora estétől azonban északnyugat felől záporokkal, zivatarokkal, feltámadó északnyugati széllel hidegfront éri el a Dunántúl térségét. A front előtt a déli-délkeleti szél lesz élénk. Délután 29-35 fok várható.

Szombaton a front tovább halad kelet felé, eleinte a Dunántúlon, majd a középső tájakon lehetnek záporok, zivatarok, keleten több lesz a napsütés. Többfelé szeles időre, délután 24-33 fokra van kilátás, keleten lesz melegebb.

Vasárnap még többfelé élénk, erős lehet a szél, ám újra a napsütésé lesz a főszerep, csapadék már sehol sem várható. Hajnalban 14-20, délután 25-30 fokra készülhetünk. A jövő hét elején is marad a meleg, napos nyári idő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik