Belföld

Matricák miatt büntette a Kétfarkú Kutya Pártot az erzsébetvárosi önkormányzat

A viccpárt szerint nem is értek tőlük senkit tetten matricázás közben, ezért jogtalan a bírság.

10, 15 és 20 ezer forintos közigazgatási bírságokat szabott ki az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra, mert néhány szemetesre, lámpaoszlopra és KRESZ-táblák hátuljára olyan matricákat ragasztottak fel, amelyeken a viccpárt honlapján „pártplakátként” szereplő képek szerepelnek. Az MKKP Facebook-oldalára feltöltött határozatok szerint a hivatal ennyiből megállapította, hogy a matricákat ők helyezték ki.

A megbírságolt szervezet azt írja: nem értek tőlük senkit tetten, hogy matricákat ragasztottak volna ki, így nem tudják, honnan veszi az önkormányzat, hogy ők voltak az elkövetők. Az egyik hozzászóló azt írta:

holnap csinálok Fidesz matricákat, és kirakom őket ugyanoda, aztán megy a feljelentés.

Az MKKP aktivistái ellen egyébként rendőrségi eljárás is indult, rongálás miatt, azért, mert a romos járdát azzal próbálták megszépíteni, hogy a töredezett darabokat színesre festették. Az óbudai önkormányzat pedig bicskanyitogató hangvételű közleményben ment nekik amiatt, hogy egy eddig név nélküli zöldterületet elneveztek Bud Spencer Parknak. Azzal vádolták meg az MKKP-t, hogy „pártérdekből” szórakozik a színész nevével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik