Belföld

Pénzhamisítás miatt emeltek vádat a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnöke ellen

Az ügyészség szerint V. Áronnak a hamis bankjegyek előállításához is köze lehetett.

Pénzhamisítás miatt vádat emeltek a Fidesz ifjúsági tagozatának volt elnöke ellen. V. Áront még tavaly februárban fogták el a Keletinél, ahol egy hamis százeuróst próbált beváltani. A vádhatóság szerint a hamis bankjegyek előállításához is köze lehetett.

V. Áronra az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért – írja a Magyar Nemzet. Jelenleg szabadlábon védekezik. A nyomozás során Logodi utcai lakhelyén 297, feltehetően hamis százeuróst és öt húszeurós bankjegyet foglaltak le. Azt állította, hogy egy rejtélyes moldovai férfitól, tartozás fejében kapta a hamis pénzt.

A Fidesz azt állította tavaly februárban, hogy V. Áront még 2012-ben kizárták, és nem vállalnak semmilyen felelősséget a cselekedeteikért. Ugyanakkor a kormánypárt honlapján még 2013 márciusában is az ifjúsági tagozat elnökeként tüntették fel, sőt, 2014 decemberében egy sajtóbeszámoló szerint Gulyás Gergely parlamenti alelnökkel közösen vett részt a Fidelitas, az IKSZ és a Fidesz ifjúsági tagozának közös zalaegerszegi rendezvényén. A Zalaegerszegi 7 Nap tudósításában a Fidesz ifjúsági tagozatának elnökeként mutatták be, a kormánypárt azonban azt közölte, hogy ha annak adta ki magát, akkor „szélhámoskodott”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik