Belföld

Leszállópálya helyett kereszteződésben landolnak a mentőhelikopterek

Azonnali, életmentő aortaműtétre kellett szállítani egy fiatal nőt vasárnap Veszprémből Zalaegerszegre. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint félő volt, hogy a rázkódástól tovább romlik az állapota, ezért mentőhelikoptert riasztottak. A veszprémi kórház előtti csomópontot több rendőrautó és mentőautó segítségével lezárták, amíg a beteget a helikopter járó hajtómű mellett felvette.

A fiatal nő túlélte az utazást és a beavatkozást, egy dolog mégis beárnyékolja a történetet, írja a Blikk. Mostanra kiderült, miért a kórházhoz legközelebb lévő kereszteződésben tette le a pilóta a mentőhelikoptert.

Igaz, hogy  a Csolnoky Ferenc Kórház onkoló­giai épületének tetején van egy teljesen új, korszerű leszállópálya, ám azt nem használhatják a helikopterek.

A lap megtudta, mivel éjszakai leszállópályaként is működhetne a landolóhely, ezért a tűzbiztonsági előírásoknak csak akkor felel meg, ha egy tűzoltó a nap huszonnégy órájában folyamatosan felügyeli a pályát. Ez viszont nincs megoldva, így marad a város szélén lévő Veszprém Aréna melletti ideiglenes leszállóhely. Innen, illetve ide pedig mentőautó szokta szállítani a beteget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik