Közélet

Nyomoznak a veszprémi önkormányzatnál

A hivatalos iratok szerint az ügynek köze lehet az alpolgármester családiház-építéséhez, de a helyi Fidesz tagadja ezt.

A Veszprémi Intézményi Szolgáltató Szervezetnél és jogelődjénél keletkezett 40 millió forintos hiány összefüggésben lehet a város alpolgármesterének családiház-építésével, ami szintén 40 millió forintba került, ráadásul egy bejelentő szerint a Szolgáltató Szervezet alkalmazottai munkaidőben dolgoztak az építkezésen – áll az Index szerint ez áll a birtokukba jutott hivatalos iratokban, amelyek a megyei rendőrség gazdaságvédelmi osztálya által indított nyomozásról szólnak.

A rendőrség tavaly októberben döntött úgy, hogy egy hűtlen kezelés gyanúja miatt indult nyomozáshoz ezt az ügyet is hozzáköti.

A rendőrségi dokumentumból az is kiderült, hogy a NAV bűnügyi igazgatósága számviteli rend megsértése miatt nyomozott, és bár a nyomozást megszüntették, az ügyben elvégzett adatgyűjtés és a tanúkihallgatások miatt a rendőrség arról döntött, hogy hűtlen kezelés gyanúja miatt eljárást indít.

Kész Zoltán független parlamenti képviselő nyilvános kérdést intézett Némedi Lajos alpolgármesterhez arról, hogy folytat-e ellene eljárást a rendőrség vagy a NAV, illetve tud-e olyan eljárásról, amely az ő házépítését vizsgálja az eltűnt közpénzekkel összefüggésben. Némedi helyett a helyi Fidesz reagált, a kérdéseket politikai vádaskodásnak minősítették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik