Csütörtökön robbant a gasztrobomba, hogy Széll Tamás – aki csapatával idén megnyerte a Bocuse d’Or európai döntőjét, így kijutottak Lyonba, a 2017-es világdöntőre – otthagyja az Onyxot.
Széll most a saját oldalán hosszan magyarázza az okokat, hiszen korábban csak annyit mondott, harag és tüske nélkül távozott.
Azt írta, az “élet nem áll meg, sőt, most gyorsult csak fel igazán!”
A döntést azért kellett meghoznia, mert “a Bocuse d’Or Europe-on elért eredményünk után úgy érezzük, hogy tartozunk azzal mindenkinek, hogy a világversenyen a tőlünk telhető legjobbat, száz százalékot nyújtjuk, ezért a felkészülés ideje alatt a csapat minden tagjának minden erejével a versenyre kell koncentrálnia!”
Elképesztő energiák szabadultak fel, rengeteg ötlet tört belőlünk elő, úgyhogy abszolút nem pihenünk! Teljes erőbedobással szándékozunk januárban Lyonban a dobogó legtetejére törni! Amit érzek, az az elképesztő elszántság, tenni akarás a siker reményében!
Az Onyx 2011-ben, Magyarországon másodikként kapott Michelin-csillagot, Széll 2007 óta dolgozott az étteremben.
Kiemelt kép: Széll Tamás a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntõjén. MTI / Kovács Tamás