Belföld

Jön a vihar, riasztást adtak ki felhőszakadás miatt

Csütörtökön egy gyenge hidegfront miatt sokfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, felhőszakadásra, helyenként jégesőre is. Megélénkül az északi, északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 16-22°C, napközben 25-32°C várható, de a zivatarokat követően visszaesik a hőmérséklet. Gyenge hidegfronti hatás várható, írja az Időkép.
Az ország egy részére riasztást adtak ki.
idő
Pénteken elsősorban még a keleti, északkeleti országrészben, valamint helyenként az Alpokalján fordulhatnak elő elszórtan záporok, zivatarok, máshol viszont már sok napsütésre számíthatunk. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

Szombaton sok napsütésre, igazi strandidőre van kilátás, egy-egy futó zápor, esetleg zivatar inkább csak északon, északkeleten, valamint nyugaton alakulhat ki elszórtan. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Vasárnap folytatódik a strandidő, napközben legfeljebb csak északon alakulhat ki egy-egy futó zápor. A Dunántúlon megélénkül, északnyugaton megerősödik a déli szél. Délután 31-36 fok között alakul a hőmérséklet. Az esti órákban északnyugat felől hidegfront érkezhet zivatarokkal.

Az aktuális időjárásért keresd a Kiderül.hu-t, vagy kövesd aFacebookon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik