Belföld

Kifosztotta az idős betegeket a szentesi kórház ápolója

Vádat emelt az ügyészség azzal a szegedi férfival szemben, aki a szentesi kórházban idős betegek értékeit emelte el.  Kifosztás és lopás bűntettével illetve foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésével vádolják. Utóbbival azért, mert engedély nélkül gyógyszert adott egy betegnek, ráadásul rosszat.

A férfi két éve dolgozott a szentesi kórházban ápolóként. Anyagi problémái, adósságai voltak,  amelyet a lopásokkal akart megoldani. A vádirat szerint 2014. márciusa és 2016. februárja között csaknem húsz idős beteget károsított meg. Általában akkor kutatott a holmijaik között, amikor átmenetileg elhagyták a kórtermeiket, de előfordult, hogy akkor lopta meg őket, amikor “védekezésre képtelen állapotban” voltak: kivette a fülbevalót a fülükből, lehúzta a gyűrűiket, kivette a pénzt a táskájukból. Volt, akit 2 ezer, de olyan is, akinek 70 ezer forinttal károsított meg.

A kórház “készletét” is megdézsmálta, egészségügyi eszközöket vitt el csaknem 170 ezer forint értékben.

Mindezeken túl a vád szerint egy álmatlanságra panaszkodó betegnek orvosi utasítás nélkül olyan gyógyszert adott, amit nem lehetett volna és ezt nem jelezte senkinek és nem dokumentálta sehol. A gyógyszer miatt a páciens vérnyomása jelentősen lecsökkent, amely miatt további gyógykezelésre szorult.

Az ápoló előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik