Belföld

Több mint 100 milliót “termeltek” futtatóiknak a magyar lányok

Bűnszervezetben elkövetett kerítés és kitartottság megalapozott gyanúja miatt nyomoznak D. János 33 éves taktaszadai lakos és társai ellen. A gyanúsítottak 2012 júliusától Svájcba, Németországba, Hollandiába, Belgiumba szervezték meg és irányították jellemzően 20-25 év közötti fiatal magyar lányok szállítását – írja az ORFK Kommunikációs Szolgálata.

Az elkövetők 2014 januárjától Dubaiba is kiterjesztették tevékenységüket három fiatal magyar nővel. Másfél éves felderítő munka után a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2014. október 21-én Miskolcon elfogták a szervezet hat tagját, akiknek előzetes letartóztatását a Miskolci Járásbíróság elrendelte.

A bűnszervezet tagjainak ellenőrzése mellett a lányok bordélyokban dolgoztak, jövedelmük nagy részét elvették tőlük. A gyanúsítottak ebből finanszírozták luxus életüket. A nyomozók több nagy értékű kocsit, értékes műszaki cikkeket, arany ékszereket és készpénzt foglaltak le, és több ingatlant zár alá vettek.

A rendőrök megállapították, hogy a bűnszervezet hierarchikus és szigorú elszámoltatási rendszer szerint, összehangoltan működött és kisebb bűnözői csoportokat is magába olvasztott. A vizsgált időszakban a bűnszervezet több mint 100 millió forintot vett el a lányoktól. A rendőrök összesen 16 gyanúsítottal szemben jártak el.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat a napokban Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik