Belföld

Ömlöttek a milliók a magyar lányfuttatókhoz – újabb részletek

Újabb részletekre derült fény annak a bűnszervezetnek a működéséről, amelynek tagjai ellen vádemelést javasol a rendőrség. A lányfuttatásból élő szervezetről a 24.hu megtudta, hogy a huszonévesek mellett voltak tizenéves prostituáltak is, akiket foglalkoztattak, köztük egy fiatalkorú – 17 éves – lány is. Általában ismerősök révén szervezték be őket, többségük tudta, milyen munkát vállal, de sok tekintetben azért “ferdítettek”. A lányok fejenként Svájcban körülbelül 4000-6000 frankot kerestek, és volt, hogy napi 20 órát is dolgoztak. A keresetük zömét – 95-99 százalékát – azonban a futtatók elvették tőlük. Veréssel fenyegették őket, hogy ne merjenek ellenkezni. Ha valami bajuk volt, betegek voltak, nem vitték el őket orvoshoz.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrség csütörtök délelőtt közölte, hogy lezárták a nyomozást az ügyben. A nyomozás a tájékoztatásuk szerint kiderítette: a bandát egy 33 éves taktaszadai férfi irányította. Társaival Svájcba, Németországba, Hollandiába, Belgiumba szervezték meg és irányították jellemzően 20-25 év közötti fiatal magyar lányok szállítását. 2014 januárjától már Dubaiba is kiterjesztették működésüket három fiatal magyar nővel. A rendőrök másfél éves felderítő munka után – 2014. október 21-én Miskolcon – kapták el a szervezet hat tagját. A bűnszervezet tagjainak ellenőrzése mellett a lányok bordélyokban dolgoztak, jövedelmük nagy részét elvették tőlük. A gyanúsítottak ebből finanszírozták luxus életüket. A nyomozók több értékes kocsit, műszaki cikket, ékszert és pénzt foglaltak le, ingatlanok kerültek zár alá.

A nyomozók megállapították: a bűnszervezet hierarchikus és szigorú elszámoltatási rendszer szerint, összehangoltan működött és kisebb bűnözői csoportokat is magába olvasztott. A vizsgált időszakban a bűnszervezet több mint 100 millió forintot vett el a lányoktól. A rendőrök összesen 16 gyanúsítottal szemben jártak el.

A rendőrség most azért számolt be az esetről, mert lezárták a nyomozást, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik