Belföld

Cigarettacsempészésért emeltek vádat Portik egyik társa ellen

“Bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt négy személlyel szemben nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre” – olvasható a Fővárosi Főügyészség keddi tájékoztatásában. Közlésük szerint az érintettek – egészen az elsőrendű és harmadrendű vádlott 2014 áprilisában történt elfogásáig – rendszeresen csempésztek külföldre cigarettát, vagy ahogy fogalmaznak, “jövedéki adózás alól elvont dohányárut”

Mint írják, a munkát az elsőrendű vádlott szervezte és felügyelte, az egyes részfeladatok végrehajtását pedig a többiek megosztották egymás között. A csempészcigit a banda vidéken bérelt raktárhelyiségekben tárolta, majd fuvarozó cégen keresztül – például fekete tea szállítmányként feltüntetve – olykor alkalmi sofőrrel szállíttatták külföldre. Ezzel a módszerrel összesen 400 ezer szál cigarettát, valamint csaknem 3300 kilogramm dohányt szereztek meg illetve juttattak ki az országból. Ezzel több mint 130 millió forint kárt okoztak.

Ha bűnösnek találják őket, öttől tíz évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.

Úgy tudjuk,az egyik vádlott Ferencsik Attila – másnéven “Brazil” – Portik egykori társa, aki olajügyekről elhíresült Energol Rt. egyik vezetője volt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik