Belföld

Botrány a Balaton Soundon – Megszólalt a rendőrség

balaton-sound(210x140)(1).jpg (balaton sound, fesztivál)
balaton-sound(210x140)(1).jpg (balaton sound, fesztivál)

“A rendőrség továbbra is minden körülményt vizsgál a Zamárdiban megrendezett fesztiválon történt eset kapcsán” – közölte a megyei rendőr-főkapitányság péntek délután. Mint írják,  a rendelkezésre álló adatok szerint a Zamárdiban megrendezett fesztiválon 2016. július 9-én egy külföldi zenekar tagjai a koncertjük után fiatal lányokat láttak vendégül a nagyközönség elől elzárt területen. A fellépők távozása után a rendezők közülük több lányt rossz egészségügyi állapotban találtak, akik a rendezvény területén azonnal orvosi ellátásban részesültek.

“A vizsgálatuk során felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy a hölgyek ismeretlen eredetű anyagot fogyaszthattak, illetve hogy ellenük szexuális jellegű bűncselekményt követhettek el, ezért a Siófoki Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen”

A nyomozás közben beszerzett adatok, valamint az elsődleges orvosi vélemény alapján a szexuális erőszak megalapozott gyanúja mostanáig nem merült fel, azonban ennek minden kétséget kizáró tisztázására igazságügyi orvosszakértőt rendeltek ki.

A 24.hu úgy tudja, a lányok által elmondottak miatt merült fel a szexuális erőszak gyanúja.

Emlékeztetnek, a siófoki rendőrök négy külföldi férfit – a zenekar tagjait és alkalmazottait – múlt vasárnap előállítottak a rendőrkapitányságra, akiknél a ruházatuk átvizsgálásakor kábítószergyanús anyagot találtak. Hármuk esetében a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, így őket  a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy személyt pedig tanúként hallgattak ki. A férfiak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség az ügy minden körülményének tisztázása érdekében szakértők bevonásával folytatja a nyomozást. Mint arról korábban többször beszámoltunk, eszméletlen állapotban találtak két lányt szombaton az egyik fellépő, a kanadai DVBBS tagjainak öltözőjében. Arra csütörtökön derült fény, hogy az ügyben már szexuális erőszak miatt folyik eljárás, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik