Belföld

Vizoviczki azt állítja, nem ismeri Rogánt

Vizoviczki László néhány nappal azután, hogy házi őrizetbe helyezéséről döntöttek, közleményben Rogán Antal segítségére sietett – írja a 444.hu. A belvárosi polgármester most azért került bajba, mert Vizoviczki egyik korábbi alkalmazottja a jobbikos N1 tévének azt mondta, hogy a főnöke a nyári szezonok előtt 4-4 milliót adott Rogán Antalnak, hogy a belvárosi teraszok kinyithassanak.

Azt nem tudni, hogy pontosan miért is változott meg a bíróság álláspontja, hiszen az elmúlt egy évben fel sem merült, hogy hazaengedjék a rendőrök megvesztegetéséért és adócsalásért perbe fogott vállalkozót.

A diszkópápaként elhíresült üzletember ügyvédje mindenesetre most a sokáig fideszes pénzből működő, ügyészségi szivárogtatásokról is ismert Pesti Srácoknak juttatott el egy közleményt, amiben a vállalkozó tagadja alkalmazottja állításait, és bevédi Rogán Antalt. „Kétség nélkül bizonyítható, hogy Rogán Antallal soha semmilyen kapcsolatom nem volt, még látásból sem ismer engem. Minden ezzel ellentétes hír a félreértés, butaság vagy rosszindulat tragikomikus terméke.”

A lehallgatási jegyzőkönyvekben Vizoviczki emberei is általában a cégcsoport támogatójaként beszélnek Rogán Antalról. Igaz, a perek dokumentumaiban nincs arra vonatkozó konkrét nyom, hogy Vizoviczki személyesen Rogánnal is kapcsolatot tartott volna. Bár ezt a kapcsolatot a nyomozók és az ügyészek sem nagyon firtatták, még Vizoviczkit sem kérdezték Rogánról a vallomástételekor.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik