Belföld

“Költséges életformája” miatt ölte meg hidegvérrel nagyszüleit a debreceni fiatal

hosszupalyi(650x433).jpg (hosszúpályi, kettős gyilkosság, rendőrség, helyszínelés, )
hosszupalyi(650x433).jpg (hosszúpályi, kettős gyilkosság, rendőrség, helyszínelés, )

Több ember sérelmére, előre kitervelten,  nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál  fogva korlátozottan képes személyek sérelmére elkövetett emberölés bűntette – egyebek mellett ezért állítottak bíróság elé kedden egy huszonévest, aki a vád szerint tavaly tavasszal brutális módon végzett nagyszüleivel. Az ügyet a Debreceni Törvényszék tárgyalja.

Barátnőjére akart költeni

A vádirat szerint a 28 éves fiatalember és nagyszülei kapcsolata nem volt felhőtlen, mivel többször előfordult, hogy az idős pár pénze eltűnt. Mivel más nem férhetett hozzá, az unokájukra gyanakodtak, de feljelentést nem tettek ellene egyszer sem. A fiatal különböző szállodákban, szórakozóhelyeken végzett alkalmi munkát,  tartós állása nem volt, így akadtak anyagi gondjai, bár anyja és nevelőapja minden hónapban segített neki. Ahogy a bíróság tájékoztatásában áll, ez azonban nem fedezte “költséges életformáját”. Még gyorskölcsönt is felvett.

2014 nyarán megismerkedett egy lánnyal, aki a barátnője lett, és akit ajándékokkal akart elhalmozni – csak éppen pénze nem volt erre. A kölcsönt ekkor már egy ideje nem tudta törleszteni, az anyjáéktól kapott pénzt pedig felélte, ezért úgy döntött, bármi áron, de megszerzi nagyszülei jelentős megtakarítását.

Elrakott és húsvágó bárdot és buszra szállt

2015 április 3-án délelőtt céltalanul járkált Debrecen belvárosában, eközben gondolkodott. Azon töprengett, milyen ürüggyel keresse fel nagyszüleit Hosszúpályiban. Otthon, a kora délutáni órákban felkapott egy húsvágó bárdot, majd buszra szállt és elindult hozzájuk. Amikor megérkezett, a nyugdíjasok behívták és beszélgetni kezdtek. Ő azonban csak arra várt, hogy egyedül maradjon nagymamájával, őt akarta ugyanis megkörnyékezni kérésével. Amikor az asszony bement a konyhába, utána szólt, menjen a szobába, mert beszélni akar vele. Ott közölte vele, hogy hetvenezer forintra lenne szüksége. Nagyanyja azt mondta, hogy nem tud neki adni, a fiatalember emiatt dühös lett, és – ahogy a bíróság fogalmaz – brutális módon kioltotta nagyszülei életét.

“Figyelemmel az elkövetés eszközére, az erőbehatások nagyságára, a végrehajtás kitartó voltára és módjára, K. Csaba az előre eltervezett cselekményét önmagából kivetkőző, rendkívüli embertelenséggel, brutális módon, különösen  kegyetlenül hajtotta végre” – áll a vádiratban.

Virágot, parfümöt, ékszert és süteményt vett

Miután úgy vélte, hogy mindketten meghaltak, kutakodni kezdett. Összesen 126 ezer forintot szerzett és néhány ékszert. Ezután lemosta a kezén és ruháján lévő vért, átöltözött, majd visszataxizott Debrecenbe. A gyilkos eszközt, a szövetkesztyűt, ami rajta volt és a papírzsákot – benne egyik  nagyszülője táskájával és tárcájával – hazaérve behajította a hatodikon a szemétledobóba. Mit sem sejtő családtagjai otthon voltak, az estét velük töltötte és meghívta őket vacsorázni. Rokonai másnap kora délután Hosszúpályiba mentek, ekkor fedezték fel a holttesteket.  A fiatalember azonban Debrecenben volt és ajándékokat vitt barátnőjének: virágcsokrot, pénzt, süteményt és ékszert.

Először tagadta, hogy bármi köze lenne nagyszülei megöléséhez, ám végül még ezen a napon beismerte tettét.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik