Belföld

“Meghalsz, ez itt az utolsó napod, neked és a fiadnak is!”

A férfi az utcán késelte meg a nőt, aki nem magát, hanem a gyermeket védte.

Szakított vele párja, ezért lassú halállal fenyegette meg a nőt és annak gyermekét egy 49 éves gyöngyösoroszi férfi. Az eset még januárban történt, az ügyben most emeltek vádat.

A Heves Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint a támadó 2016. január 15-én kora délután érkezett az asszony lakására. Előző nap veszekedtek, aminek szakítás lett a vége. Amikor belépett a házba,  elővette nadrágja korcából a 15 centiméter pengehosszúságú kését és rákiáltott a nőre hogy „meghalsz, ez itt az utolsó napod, neked és a fiadnak is”! Ezután a konyhában rátámadt, előbb üldözte, majd amikor utolérte, megpróbálta földre teperni. Dulakodni kezdtek, a férfi több helyen megvágta volt párját, aki mindvégig próbálta elvenni tőle a kést.

Végül a férfi kerekedett felül. Azt követelte a nőtől, hogy menjen ki vele a határba, ahol – elmondása szerint – lassú halál vár rá és gyermekére is. Az asszony nem mert tiltakozni, a karjába fogva a csecsemőt lassan elindult az úton, miközben támadója a kést mindvégig az oldalához nyomva folyamatosan fenyegette. Még nem jutottak messzire, amikor az utcán szembejött velük három járókelő. Az asszony eközben segítségért kiabált.

A vádlott emiatt  combon szúrta, majd – amikor fájdalmában földre rogyott – többször belevágta a kést a mellkasába is. Az anya – összekuporodva – eközben nem magát, hanem a gyermekét védelmezte, aki végül nem sebesült meg. Járókelők léptek közbe, a férfi pedig elrohant.

A nő súlyosan megsérült, de az ügyészség szerint – az elkövetés eszközére, a támadott testtájékokra, a szúrások számára tekintettel – csak a véletlenen múlt, hogy nem került életveszélybe. A férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt állítják bíróság elé és végrehajtandó börtönbüntetést indítványoztak vele szemben illetve, hogy rendeljék el a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének a végrehajtását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik