Belföld

Nem vizsgálja a bíróság, honnan van Vizoviczkinak 250 millió forintja óvadékra

Megírtuk, házi őrizetbe kerül Vizoviczki László. A Fővárosi Törvényszék szerdán 250 millió forintos óvadék ellenében megszüntette Vizoviczki előzetes letartóztatását.

A Fővárosi Törvényszék házi őrizetbe helyező döntése egyik félnek sem tetszett, írja a Nol.hu.

Az ügyészség az óvadékajánlat elutasításáért, az előzetes letartóztatást fenntartásáért fellebbezett, a vádlott és védője pedig úgy gondolja, a negyedmilliárdos óvadék kifizetése elegendő garancia arra, hogy Vizoviczki nem fog megszökni, ezért a lakhelyelhagyási tilalom is megfelelő kényszerintézkedés lenne vele szemben.

Eddig 60 millió forint volt a legmagasabb óvadék, a szórakozóhely-birodalom tulajdonos viszont most rekordot döntött, több, mint négyszeres óvadékot tettek le, hogy házi őrizetbe kerüljön.

A döntés egyelőre nem jogerős, az ügyészség felebezett, így Vizoviczki addig börtönben marad, amíg nem születik jogerős ítélet.

Vizoviczki már megkapta a lehetőséget, hogy hosszabb-rövidebb ideig házi őrizetben vagy lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt védekezhessen. Egyik ilyennél viszont felmerült a gyanú, hogy a szórakozóhely-birodalom tulajdonos tanúkat próbált megvesztegetni.

A másik oldal azzal érvvel, hogy Vizoviczki büntetlen előéletű, családja van, rendezett anyagi körülmények között él. Ez valóban így lehet, mert bár a nyomozás során több százmilliót lefoglaltak tőle és érdekeltségeitől, mégis le tud tenni negyedmilliárd forintot.

Azt, hogy honnan van ennyi pénze, sem Vizoviczki, sem mások esetében nem vizsgálja a bíróság, így akár bűncselekményből származó pénz is lehet, írja a lap.

Tavaly 4000 óvadékkérelemből csak hétnek adott zöld utat a Fővárosi Törvényszék. Ezek inkább kábítószerekkel kapcsolatos ügyekben voltak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik