Belföld

Tóth Bertalan lett az MSZP frakcióvezetője

Tóth Bertalant választották frakcióvezetőnek az MSZP-ben. Molnár Gyula pártelnök azt mondta, 10 napja választották meg pártelnöknek, és az azóta eltelt időszak példátlanul nyugodt volt.

Molnár szerint ezzel az MSZP átalakulásának folyamata lezárult. Most már azon gondolkodnak, milyen országban szeretnének élni, és ezt milyen párttal tudják majd elérni.

Tóth azt mondta, megtiszteltetés, hogy őt választották.

  • Burány Sándor (ő általános frakcióvezető-helyettes),
  • Tóth Csaba,
  • Varga László és
  • Szakács László lettek a frakcióvezető-helyettesek.

Az új frakcióvezető elmondta, hogy kitartó munkát kíván végezni, a kőkemény ellenzéki kritika mellett szakmai alapon kíván alternatívát építeni, hogy kormányváltó erő legyenek.

Kőkemény ellenzékiség és alternatívaépítés, mondta.

Nyakó Istvánról korábban azt lehetett hallani, hogy ő lesz az új kommunikációs igazgató, de Molnár most azt mondta, még nem biztos a megbízatása, de az igaz, hogy fontos szerepet kap majd.

Bárándy Gergely, aki a frakcióelnökség tagj lett, viszont nem volt ott a sajtótájékoztatón, mert rövidnadrágban volt és ez Molnár szerint nem illik bele az MSZP új arculatába.

Harangozó Tamás, aki Molnár kihívója volt, rendészeti és korrupcióellenes ügyvivő lett a pártban. Mesterházy Attilát pedig a költségvetési bizottság elnökének javasolják majd.

Az új választmány első dolga pedig:

Pihenni mennek. 

Aztán augusztus végén, szeptember elején ülnek össze.

A szocialisták szerint a mostani frakcióvezető-választás legalább olyan fontos volt, mint az elnökválasztás pár hete, mert a frakcióvezető az elnök meghosszabbított jobbkeze, Tóth Bertalanból pedig még akár miniszterelnök-jelölt is lehet.

Rehabilitálás

Hunvald György nagy visszatéréséről egyébként annyit mondtak, hogy a helyi szervezet döntése volt, amibe nem szóltak bele. Molnár megérti, hogy Hunvald vissza akar térni, de fenntartásai vannak ezzel kapcsolatban. Az erzsébetvárosi közösség mindenesetre így döntött.

Népszavazás

Az október 2-i kvótaellenes népszavazásnak az MSZP úgy megy neki, hogy az otthon maradásra buzdítják majd támogatóikat. Molnár szerint a referendumnak eleve nincs, nem lehet semmilyen jogi következménye, az csak a Fidesz belpolitikai céljait szolgálja.

Aki otthon marad, Európára szavaz, mondta az elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik