Belföld

Nem tartott sokáig a hűvösebb idő, visszatér a nyár

kanikula(1)(430x286).jpg (kánikula, napsütés, meleg, )
kanikula(1)(430x286).jpg (kánikula, napsütés, meleg, )

Hétfőn a napos idő mellett időnként megjelenhetnek felhők az égen, de csapadék sehol sem várható. A Tiszántúlon élénk lehet az északi szél. Hajnalban 10-17 fok között alakul a hőmérséklet, délután pedig kellemes nyári időre, 24 és 29 fok közötti maximumokra van kilátás. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás! Nem várható fronthatás, írja az Időkép.

Kedden is folytatódik a nyári idő, délutánra 27 és 31 fok közé melegszik a levegő. A napos időt időnként ezen a napon is megzavarhatják felhők az égen, de csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél északnyugaton megélénkül.

Szerdán változóan felhős-napos időre van kilátás, egy érkező hidegfront miatt elszórtan zápor, zivatar kialakulására is számítani kell. Sokfelé feltámad a nyugati, északnyugati szél, az ország északi tájain erős, viharos lökések is lehetnek. Délután 24-30 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken ismét szárazabb időre van kilátás, és felhők is csak időnként zavarhatják a napsütést. Csütörtökön még szeles lesz az idő. A friss hajnalokat követően délutánonként 23 és 28 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

Az aktuális időjárásért keresd a kiderul.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik